Halový Joudrs Cup žen 2

18.03.2012 19:19

    10.3.2012 ....Naše juniorky dostaly možnost si zahrát na velmi dobře obsazeném turnaji. Zúčastnilo se ho mnoho prvoligových a druholigových týmů, mezi něž jsme vyrazily se zkušenostmi posbíranými z oblastní soutěže a u některých z nás také z hostování u jiných (druholigových) týmů. Jelikož se nám těsně před turnajem zranila Vendy a Natka byla stále nemocná, jely jsme na turnaj v oslabení. Naši tradiční sestravu doplnila Denisa, naše nová hráčka.
Turnaj byl rozdělen do dvou halovek, tudíž se vše stihlo odehrát. Přihlášeno bylo 12 týmů a my patřily do skupiny B, společně s prvoligovými Storms Řepy A a Arrows Ostrava.
První zápas nás čekal v pátek večer od 19:00 proti Storms A, který jsme po tuhém boji prohrály o bod. Za výsledek 4:5 se vůbec stydět nemusíme, byla to dobrá hra. V sobotu nás první zápas čekal již v 9h, tudíž jsme byly nuceny vstávat velmi brzy. Po velmi vyrovnaném boji vyhráváme 4:3 a skáčeme radostí. Úspěch J…Další zápas nás čekal proti PV Praha, kterým jsme podlehly 2:12. Nedařilo se jak nadhazovačkám, tak ani v poli. Chybami jsme jim výhru darovaly celkem snadno. Mrzelo nás to a do dalšího zápasu jsme daly o to víc. Proti týmu kadetek z Joudrs (Navy) jsme postavily silnější sestavu a na pálce se nám více dařilo prosazovat. Na výsledek 9:3 můžeme být pyšné, protože Joudrs se rozhodně nemínilo vzdát. J Další zápas proti SaBaT jsme prohrály 5:8 a nakonec naším největším úspěchem je porážka týmu Kunovic!!! Do tohoto zápasu jsme daly vše a výhra byla sladkou odměnou. Za stavu vyrovnaného jsme si nervy hryzaly rty a soustředěností nám mohly prasknout hlavy, ale nakonec jsme to zvládly… Takže 4:3 J.
V neděli nás čekal boj o postup do finále s týmem Joudrs Royal. Postavili proti nám výbornou nadhazovačku Lucii Zapovou , na jejíž stoupáky se urvala nejedna z nás J. V poli se nám moc nedařilo a na pálce také ne. Byl to těžký, ale dobrý zápas. Výhra Joudrs byla předpokládaná, ale rozhodně jsme to nevzdaly.
Další a poslední zápas nás čekal proti týmu SaBaTu o 3.místo v turnaji. Unavené a vyčerpané jsme se zakously do hry. Hra byla pěkná, ale na 3.místo body nakonec nestačily. Zápas pro nás skončil prohrou 3:6…

Závěrem bych chtěla pochválit - Verča Pecků na nadhozu dostala ocenění od reprezentačního kouče Prince za nejlepší „srdcařskej“ nadhoz. Džejnu na kečrovi za pěkně odchytaný zápasy. Mladší holky – Alču za nejlepší ulejvku všech dob, Míšu Jirajdu a Míšu Staňků za slušný starty na pálce. Míšu S. ještě též za skvěle odházený směny, kdy holky nenechala ani odpálit J. Denisu na pálce za snahu, ač to byl její první softballový zápas, nevzdala to a na metu se též dostala. Míša Pecků za skok superrybky pro balón a Terku za herecký nadání v zadním poli a vybojování outu pro nás J. Zuzce se lépe pálilo na rychlejší nadhazovačky, kdy pak vždy stáhla body domů. Bára pálila koníky, na které se často dostávala na metu. Náš tým táhl za jeden provaz a rozhodně nic nevzdal. Celkově jsme v tomto turnaji urvaly 4.místo, což je velký úspěch! Předvedly jsme velmi slušnou hru a doufám, že v tom budeme dál pokračovat! =)

Konečné pořadí v turnaji :

1.SK Joudrs Praha Royal, 2.SK Joudrs Praha Navy, 3. SaBaT Praha, 4. ŽRALOCI LEDENICE, 5.Snails Kunovice, 6.Arrows Ostrava, 7.PV Praha, 8. ZŠ Storms Řepy A, 9. Eagles Praha B, 10.Chemie-Kotlářka Praha, 11.ZŠJW Storms Řepy B, Spectrum Praha

P.S.pro všechny holky z mého skvělého týmu … zlatóó, poškrabkej mi záda :D

Bára

 

viděno očima Báry H.

Vydáno dne 10. 03. 2012